Waarom bouwt Santos custombuilt fietsen?

Waarom bouwt Santos custombuilt fietsen? Santos-founder Robbert Rutgrink legt in deze video uit wat custombuilt inhoudt en waarom dit essentieel is voor het bouwen van een goede fiets.

Passie sinds 1997

Santos werd in 1997 opgericht door Robbert Rutgrink, een fietsliefhebber met passie voor fietstechniek. In de jaren daarvoor had hij een eigen fietswinkel, waar hij inzag dat iedere klant een unieke fietswens heeft. Om een goede fiets te bouwen is Custombuilt de enige oplossing. Vanuit die gedachte bouwde hij het merk Santos.

Wat begon in een schuurtje in Lisse is inmiddels uitgegroeid tot een persoonlijk bedrijf met 16 medewerkers. Santos is gevestigd in Nieuw-Vennep en heeft een eigen R&D afdeling. Het was de eerste met riemaandrijving. De oersterke Travelmasters hebben naam gemaakt onder de vakantiefietsen en ook de Nederlandse Politie rijdt op een Santos.

Van blanco frame naar complete Santos

Er wordt pas begonnen wanneer alle wensen duidelijk zijn. Met deze kennis op zak wordt gestart met het bouwen van de unieke Santos. Het frame, de spuiter (die jouw gekozen kleur en decals aanbrengt), ondertussen maken we zelf de wielen, in eigen huis. De oersterke spaaknippels zijn typisch Santos. Het geheel wordt door één monteur, stap voor stap, geassembleerd. De Santos fabriek staat in Nieuw-Vennep en op afspraak kun je deze bezoeken.

 

Als Santos World Store zijn wij al lang overtuigd van de voordelen.
Maak een afspraak voor een gezellige kennismaking in ons testcentrum.

 

Geen reactie's

Geef een reactie