SANTOS BIKES

Santos, built for (your) life. Een fantastisch fietsmerk dat alleen maar custombuilt fietsen bouwt, omdat elke fietser uniek is. Oerdegelijk, betrouwbaar en onafhankelijk. Het eerste merk met riemaandrijving. Vakmanschap op twee wielen: elke fiets die van de werkbank rolt, is een uniek kunstwerk. Zo denken ze erover in thuisland Nederland, waar zelfs de nationale politie op Santos-fietsen rijdt. Alleen maar topkwaliteit, daarom maken ze alle onderdelen zelf, van bout tot frame.

TYPISCH SANTOS

   Het verhaal van Santos

Fietsenmaker Robbert Rutgrink had altijd al een passie voor de fiets. In zijn fietsenwinkel zocht hij voor elke klant het juiste model. Maar hij merkte dat elke fietser anders is en eigen wensen heeft. De ene wil een wat hogere fiets, de ander licht en sportief, nog een ander wil ermee op reis. Zelden vond hij in zijn uitgebreid assortiment de perfecte fiets. Dus maakte hij die maar zelf.


Vanaf 1997 begon hij een eigen concept met alleen maar fietsen op maat. Wat begon in een schuurtje in Zuid-Holland, is nu uitgegroeid tot een ambitieus bedrijf met twintig medewerkers. De eerste fiets rolde van de werkbank in april 1998. Daarna volgden de tandem, een speciale fiets voor de politie en de Travelmaster die de prijs won van beste vakantiefiets. In 2006 startte Robbert met de ontwikkeling van riemaandrijving, duurzamer dan een ketting.

 

De Travelmaster kreeg een opvolger, er volgden trekkingfietsen, racefietsen en mountainbikes. Uiteraard met accessoires, afgewerkt op maat. De Pinion-versnellingsbak had intussen zijn kwaliteit bewezen, dus ontwikkelde Santos vanaf 2015 aparte Pinion-frames. Wat later kwamen ook de eerste elektrische varianten van de meeste modellen uit. In al die jaren blijft Santos haar principes van duurzaamheid, kwaliteit en maatwerk trouw.

IN DRIE STAPPEN NAAR JE DROOMFIETS

1

Frame

Alles begint bij het juiste frame.
We gaan samen op zoek naar het frame dat best bij jou past. Op onze pasfiets bouwen we de juiste afmetingen van het frame na zodat je al perfect je zitpositie kan testen. Pas als het frame correct is en je de kleur hebt gekozen, kunnen we je fiets gaan afwerken.

frame
2

Afwerking

Tijd nu om je fiets op punt zetten. We blijven de materialen aanpassen tot we jouw perfecte droomfiets hebben, volledig aangepast aan jouw fietswens en rijstijl. Dankzij ons groot aanbod aan verschillende zadels, sturen, handvaten etc. kunnen we je in ons atelier ter plaatse elk apart onderdeel laten zien, voelen en testen.

pedalen
3

Accessoires

Je fiets is pas volledig af met de gepaste accessoires. Het juiste slot, de beste belichting en de hipste tassen. Degelijke bescherming en vergeet ook niet die GPS waar je niet eens voor moet studeren. Wat je ook zoekt, we werken je fiets helemaal af tot in het laatste detail.

navigatie
pinion product

Pinion

Het buitenbeentje van de versnellingsbakken. Niet gemonteerd in het achterwiel zoals bij traditionele versnellingen, maar mooi tussen de pedalen. De best denkbare plek eigenlijk omdat de volledige trapkracht wordt opgevangen en rechtstreeks omgezet in beweging. Het systeem is bovendien compacter.

 

Het principe is simpel. De pedalen zetten de trapas in beweging met daarop twee tandwielen die een derde doen draaien op een andere as. Hetwelk juist hangt af van je versnelling. Wanneer je schakelt, breng je steeds een ander tandwiel aan het draaien, met tanden verder of dichter bij elkaar. De combinatie van beide tandwielparen bepaalt je vitesse. Je kan bij het schakelen enkele versnellingen overslaan. Zelfs wanneer je stilstaat.

 

De schakelstappen tussen elke versnelling zijn precies even groot en geen enkele versnelling heeft een laag rendement of doet de ketting sneller slijten. Bovendien bereikt de overbrenging een stevige ratio-bandbreedte van meer dan 630%, wat betekent dat je voor elke situatie, bergop of bergaf, de perfecte versnelling kunt kiezen.

 

✔︎  Groot bereik

✔︎  Amper onderhoud nodig

✔︎  Vijf jaar garantie

✔︎  In verschillende kleuren

✔︎  Schakelt gelijkmatig

ROHLOFF

De Rohloff-versnellingsnaaf is een onderhoudsarm versnellingssysteem met 14 versnellingen, ingebouwd in de naaf van het achterwiel. Het bereik (526%) is even groot als dat van een gewone derailleurfiets met drie voorbladen en negen tandwielen achteraan. Je kan dus makkelijk gepakt en gezakt bergop. Net als bij Pinion is ook dit systeem gebaseerd op efficiëntie zodat er geen enkele trapkracht verloren gaat.

 

De meerwaarde van een Rohloff merk je vooral als je wat gewicht meezeult. Andere fietsen zullen al sneller lijden onder het gewicht, dit versnellingssysteem is daartegen bestand. De kleine stapjes tussen het schakelen voelen natuurlijk aan en je kan perfect schakelen wanneer je stil staat. Natuurlijk is het systeem ook voorzien voor riemaandrijving, dat veel duurzamer en properder is dan de klassieke vuile ketting.

 

Andere troef is dat het systeem weinig onderhoud nodig heeft. Anders dan bij een derailleursysteem loopt de ketting of riem recht. Daardoor zal die veel minder slijten. De naaf hoeft maar één keer per jaar, of iedere 5.000 kilometer, met olie te worden gespoeld.

 

✔︎  Super duurzaam

✔︎  Onderhoudsarm

✔︎  Enorm betrouwbaar

✔︎  In verschillende kleuren

✔︎  Aanpasbaar

Rohloff Speedhub

DROOMCONFIGURATIES

Jij bent niet de eerste die een eigen Santos-fiets samenstelt. Veel anderen waren je al voor en fietsten er zelfs de wereld mee rond. Hieronder enkele droomconfiguraties van andere sporters. Laat je inspireren!

4.29
TravelMaster 2.9
Travelmaster 2.6
E Travel Master 3+
Travel Master 3+
Travel Master 2.8
Travel Lite+
travel lite
E Travel Lite +
Race lite
Double Travel 2
Cross lite

100% SANTOS

Santos staat voor topkwaliteit. Daarom ontwikkelden ze van in het begin eigen onderdelen. Elk detail heeft wel een eigen verhaal, een reden. Enkel zo is 100% gegarandeerd dat alle onderdelen perfect op elkaar aansluiten, zodat er geen slijtage of krachtverlies ontstaat. Daarnaast blijft Santos zoeken naar nieuwe ideeën om het fietsplezier te vergroten.

Santos Montagebooster
Krachtiger remmen, handig monteren, roest niet.
Santos Split Part
Betrouwbare frameverbinding.
Santos lamphouder
Voor optimaal licht in het donker.
Santos eccenter
Spant je aandrijving in een (hand)omdraai.
Santos Voorvork-padden
Past als gegoten.
Santos Kabelgeleiders
Lego voor leidingen.
Santos Riemspanner
Eenvoud en efficiëntie.
Santos brakebooster
Roest niet.
Santos naven
Voor sterke en stabiele wielen.
TravelRack XL
Heavy duty drager speciaal voor 29ers.
Super sterke wielen
Santos wielen kunnen tegen een stootje.
Santos XL schijven
Sterk en duurzaam.

ACHT REDENEN OM VOOR ONS TE KIEZEN

Custom built
Wij maken je mooiste fiets. Alles op maat, gemaakt voor het leven.
Testcentrum
Comfort moet je gewoon voelen. Test op voorhand alles bij ons uit.
Afspraak
Wij maken tijd (en koffie) voor jou. Om jouw perfecte droomfiets samen te stellen.
Service
Bij de beste fiets hoort de beste service. De beste experts staan voor je klaar.
Santos World Store
Alle modellen van Santos in huis, klaar om getest te worden.
Technologie
Onverwoestbare Rohloff­naven, Pinion­versnellingsbakken en riemaandrijving.
Leasing
Met de fiets naar het werk? Wij begeleiden je persoonlijk van A tot Z.
Team
Onze passie, expertise en glimlach krijg je er bij elk bezoek volledig gratis bij.

KOM EENS LANGS OF MAAK EEN AFSPRAAK

Kennismaking icoon

KENNISMAKING

Wie ben je en wat is voor jou de ideale fiets? Bij een kop koffie luisteren we naar jouw wensen. We gaan in op de soorten fietsen en maken een snelle simulatie. Zo kan je al beginnen nadenken en dromen. Reken voor een kennismaking zo’n 30 minuten.

testrit icoon

TESTRIT

Welk soort fiets past het best bij jou? Test het zelf uit! Kies een fiets uit ons atelier en maak een ritje in de buurt. We kunnen je heel wat mooie routes in de streek aanbevelen. Met een gps op het stuur kan je er nog meer van genieten.

fiets samenstellen icoon

FIETS SAMENSTELLEN

Genoeg nagedacht en getest, aan de slag nu! Samen met jou ontwerpen we je nieuwe fiets op de computer. Van configuratie tot accessoires en de kleinste details: we nemen alles grondig door voor een fiets die volledig bij jou past. Deze afspraak duurt ongeveer een uur.

Leef je mooiste leven, maak nu je afspraak

Pijlen
Laden...